sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Kiireinen viikko ja tankkausta

Onpas ollut kiireinen viikko. Juhlittiin tällä viikolla syntymäpäivääni, joten luonnollisesti koko viikko on mennyt siivotessa, kun on täytynyt saada koti siihen kuntoon, että mummit ja vaaritkin voi tulla kylään. Nyt on juhlat kuitenkin juhlittu ja ruokailut mennyt pari päivää sen mukaisesti.

Yllättäen nämä kaksi tankkauspäivää on ilmeisesti kuitenkin tehnyt hyvää, sillä tänä aamuna sain viimein painon putoamaan ensimmäistä kertaa viikkoihin kunnolla. Jumitus siis jatkui yhä edelleen viikkopunnituksessa torstaina, jolloin painoin tasan saman verran kuin viime ja sitä edellisellä viikolla. Tarkastelinkin sitten asetuksiani tuolla Kiloklubissa, ja huomasin, että olin asettanut arkiaktiivisuuteni aika korkeaksi. Laskin sitä pykälän alaspäin ja huomasin, että suositusenergiansaanti putosi sen verran, että olenkin saattanut viime viikkoina syödä liikaa. Ruoan määrää on kuitenkin nyt ollut helppo muuttaa, kun ruoan laatua on jo muutama viikko opeteltu, eikä enää tarvitse käyttää niin paljon energiaa sen miettimiseen.

Torstain jälkeen paino onkin ollut pikkuhiljaa laskusuunnassa, kunnes tänä aamuna olikin tapahtunut melkein puolen kilon nytkähdys eiliseen verrattuna, ja vaikka yksittäisten päivien välinen ero onkin loppujen lopuksi aika merkityksetön, niin suunta on nyt jälleen oikea, ja tavoitteet alkaa näyttää taas mahdollisilta ja toteutettavilta. Jos siis ei muuta, niin ainakin tämä vaikuttaa positiivisesti motivaatiooni! Tänään voinkin hyvillä mielin keskittyä taas täysillä syömisiin ja huomenna alkavaan uuteen viikkoon.

Liikuntaa en tällä viikolla ehtinyt loppupeleissä harrastamaan kertaakaan. Alkuviikosta piti olla salipäivä, joka jäi väliin kun pääsinkin auttamaan siskoani heidän pienten kaksosvauvojensa hoidossa, kun perheen esikoinen oli kuumeessa kotona ja siskon mies puolestaan juuri palannut isyysvapaalta töihin. Siitä loppuviikko menikin tosiaan siivoillessa ja vähän myös sosiaalisen elämän ylläpidossa, joten päätin keskittyä nyt niihin. Yhden viikon takia ei juoksutreenini kärsi merkittävästi, kunhan ensi viikolla palaan juoksumatolle ja lähden täysillä tekemään uutta lihaskuntotreeniäni.

Nyt taidan kuitenkin mennä kaivelemaan pakastimesta itselleni lounasta ja suunnittelemaan tämän päivän kauppalistaa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti