tiistai 6. helmikuuta 2018

Terveisiä sairastuvalta

Eilinen meni sairastaessa, kun puolet perheestä oli vatsataudin kourissa. Nuorimmainen kärsi tämän taudin jo viime viikolla, nyt toivotaan että viimeinen perheenjäsen säästyy.

Painonpudotukseenhan tämä tietysti on vaikuttanut oikeinkin kivasti, ekan viikon pudotus olisi tämän aamun mukaan peräti 4,5 kg, heh. No, "virallinen" punnitus on torstaina, parissa päivässä ehtii tämä sairauspaino ehkä nousemaan siihen todelliseen lukemaan. Eilen söin tosi vähän ja tasan tarkkaan sitä, mitä teki mieli, mutta tänään kun vointi on jo parempi, täytyy pysyttäytyä fiksummissa valinnoissa. Raikkaat vihannekset onneksi maistuu nyt just tosi hyviltä, joten sen suhteen tuskin ihmeempää ongelmaa tulee!


Fiilikset koko projektin suhteen on viime päivinä ollut hieman hankalammat, mutta se kuuluu asiaan. Tuntuu niin ankealta sanoa, että tämä on tuttua, koska olen käynyt tämän läpi niin monesti aiemminkin... Mutta toisaalta se helpottaa tämän vaiheen yli pääsemistä! Muutaman ensimmäisen päivän jälkeen tulee väkisinkin se innostuksen lopahdus, mutta into ja motivaatio löytyy taas pian, kunhan jaksan määrätietoisesti pysyttäytyä terveellisessä ruuassa ja liikuntasuunnitelmassa. Toivottavasti myös ensimmäinen virallinen punnitus ja mittaus parin päivän päästä kohottaa tunnelmaa.


Treenit on luonnollisestikin jääneet muutamaksi päiväksi sairauden takia, enkä tiedä uskallanko vielä huomennakaan lähteä treenaamaan. Tärkeimpänä pidän kuitenkin sitä, että saisin tälle viikolle edes muutaman treenikerran loppuviikosta, kunhan olen tervehtynyt kunnolla ja palauttanut energiatasot normaalille tasolle. Kevyttä kävelyä ja hieman lihaskuntoa viikonloppuna, kun olisi suunnitelmissa että personal trainer (eli serkkuni) tulee kanssani kuntosalilleni ja käydään läpi hänen suunnittelemansa kaksijakoinen kuntosaliohjelma, joka tukisi juoksua ja painonpudotusta. Serkkuni on ennenkin tehnyt minulle treeniohjelmia, ja hänet tuntien tiedossa on sarjojen toistoa useampaan kertaan, mutta voinnista riippuen täytyy katsoa jätetäänkö osa sarjoista tekemättä ja keskitytään tekemään liikkeet kertaalleen puhtaasti ja testataan mitkä on sopivat painot.


Nyt palaan sohvalle pikkuneidin viereen toipumaan ja katselemaan elokuvaa! Kyllä tässä sairastamisessa hyvätkin puolensa on - tämä toipilaspäivä on paras, kun saa hyvällä omatunnolla loikoilla ja olla tekemättä yhtään mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti